Home » 2020 » Mart » 13

Daily Archives: 13 Mart 2020

Öğretmenler EBA’da nasıl yeni bir soru ve sınav oluşturabilir?

Öğretmenler EBA’da nasıl yeni bir soru ve sınav oluşturabilir,EBA’ya ekleyebilir?

“Sınavlar” alanı nedir?
EBA içerisinde yer alan sınav, test ve alıştırma dokümanlarına bu alandan ulaşabilirsiniz. Farklı derslere ve sınıflar ait alt konu, konu ve ünite seviyelerinde testlerin yer aldığı “Sınavlar” bölümünde, istediğiniz içerikleri şubelerinize çalışma olarak gönderebilirsiniz.

“Soru ve Sınav Sistemi” nedir?
Soru ve Sınav Sistem“i, EBA soru havuzunda yer alan soru ve sınavların yer aldığı alandır. Sayfada yer alan filtreleri kullanarak istediğiniz sınıf seviyesine ve derse ait içeriklere ulaşabilirsiniz.

Öğretmenler EBA’da nasıl yeni soru oluşturabilir?
Sorular” sayfasındaki “Yeni Soru Ekle” düğmesine tıklayınız. Oluşturmak istediğiniz sorunun tipini seçtikten sonra yönergeleri (Sınıf,ders,konu seçimi yapılmalı) takip ederek kendi soru havuzunuzu oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz sorular, size özel bir soru havuzu olan “Sorularım” bölmesinde yer alır. Dilerseniz sorularınızı kontrole de gönderebilirsiniz. Alan uzmanlarının kontrolünden geçen sorular, onaylanması durumunda EBA soru havuzuna eklenir.

Öğretmenler EBA’da nasıl yeni sınav oluşturabilir?
Sınavlar sayfasındaki “Sınav Oluştur” düğmesine tıklayınız. Açılan sayfada, sınavınıza ister kendi havuzunuzdan isterseniz de EBA havuzundan sorular ekleyebilirsiniz. Daha sonra sınavın künye bilgilerinizi (okul türü,sınıf,ders,konu,kazanım) girerek sınavınızı oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz sınavlara, “Sınavlarım” bölümünden ulaşabilirsiniz.

Öğrenciler EBA Şifresini Nereden ve Nasıl Alacaklar?

MEB, virüs nedeniyle ara tatili öne çekti.Ve 23-27 mart tarihlerinde EBA ve TRT üzerinden uzaktan eğitim sistemi ile eğitim-öğretime devam edileceğini açıkladı.
Bu durumda öğrenciler için EBA‘ya giriş bilgileri zaruret haline geldi.Bu nedenle yazımda öğrencilere EBA giriş konusunda yardımcı olmak adına EBA şifresi nerden,nasıl alınır,nasıl oluşturulur? sorusunun cevabını paylaşacağım.

Öğrenciler EBA şifresini kendisi nasıl oluşturabilir,alabilir?
Öğrenciler iki farklı şekilde EBA şifresi oluşturabilir.

Birisi e-okul bilgileri ile diğeri ise öğretmen-veli yoluyla.Her ikisini de madde madde izah etmeye çalıştım.

a)EBA Hesabı Oluştur” butonu ile:
Öğrenciler,bir defaya mahsus olmak üzere “EBA Hesabı Oluştur” butonuyla veli ya da öğretmenlere başvurmadan EBA şifresini belirleyebilir.

Bunun için:
EBA Hesabı Oluştur” butonuna tıkla.

Aşağıdaki ekranda görüldüğü gibi gerekli e-Okul bilgilerini ve Nüfus cüzdanı bilgilerini girip “Giriş Yap” butonuna basınız.

EBA hesabınız için yeni şifrenizi belirleyin. Kendinizin ya da velinizin
e-posta adresini ve cep telefonu numarasını giriniz ve “Şifre Oluştur” butonuna tıklayınız. Girmiş olduğunuz cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu giriniz ve “Gönder” butonuna basınız.

Adımları eksiksiz tamamladıysanız EBA Giriş ekranına yönlendirileceksiniz. Bu ekranda TC Kimlik Numaranızı ve EBA hesabınız için belirlediğiniz yeni şifreyi giriniz.
Güvenlik kodunu girip ve “Gönder” butonuna bastığınızda “Ana Sayfa”ya ulaşacaksınız.

b) Veline ya da Öğretmenlerinden Birine Başvurarak Şifre Oluşturma:

EBA Giriş ekranında Öğrenci -> EBA yolunu izle. EBA Giriş ekranına yönlendirileceksiniz.
EBA Giriş ekranında TC Kimlik Numaranızı ve veliden ya da öğretmen ile alınan tek kullanımlık şifreyi giriniz
Güvenlik kodunu girin ve “Gönder” butonuna tıklayın.

Bir aktivasyon yöntemi seç:
“Veli Bilgileriyle Aktivasyon”u seçerseniz açılan ekranda velinin TC Kimlik Numarasını ve ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısınız.
“e-Postayla Aktivasyon”u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısınız. Sisteme kayıtlı e-posta hesabına gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısınız.
“Cep Telefonuyla Aktivasyon”u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısınız. Sisteme kayıtlı cep telefonu numaranıza gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısınız.

Aktivasyon adımını geçtikten sonra açılan ekranda EBA hesabın için “Yeni Şifreni Belirle” ve “Kaydet”e tıklayınız.
Adımları eksiksiz tamamladıysanız EBA Giriş ekranına yönlendirileceksiniz. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni girmelisin.
Güvenlik kodunu girip “Gönder” butonuna bastığında “Ana Sayfa”ya ulaşacaksın.

Öğrenciler EBA’ya nasıl giriş yapabilir?
“EBA Giriş” ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle. “EBA Giriş” ekranına yönlendirileceksin. Açık Öğretim öğrencisiysen Öğrenci → Açık Öğretim yolunu izle.

ÖZETLE:

YouTube

Kunduz Dönemlik İndirim Kodu

Mart 2020
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031