Home » Güncel » 2018 LGS Çorum Fen Liseleri Yüzdelik Dilimleri-Kontenjanları

2018 LGS Çorum Fen Liseleri Yüzdelik Dilimleri-Kontenjanları

2018 8.Sınıflar LGS Çorum Merkez ve İlçeleri Fen Liseleri-Sosyal Bilimler Lisesi Yüzdelik Dilimleri-Kontenjanları

2018-2019 yılı LGS ile liselere yerleştirme sonuçları açıklandı.Böylece tüm illerde olduğu gibi ÇORUM’daki fen liselerinin taban puanları belli olmuş oldu.Hemen şunu belirteyim bu 2018 Eylül’e kadar devam edecek nakillerle yerleştirmelerle değişebilir.Şimdilik bu yıl ilk yerleştirmelere göre son giren öğrencinin yüzdelik dilimi açıklanmadı.Muhtemelen tüm nakiller bitince yani liselerde her şey netleşince açıklanır.

 


2018-2019 Yılı Liselere yerleştirme tercihleri başladı.

Sınavlı ve sınavsız olmak üzere başlayan lise tercihleri, 13 Temmuz 2018 Cuma Saat 17:00’a kadar devam edecek.

Öğrencilerin ilk hedefi LGS puanı ile iyi bir okula yerleşmek.Maalesef Çorum’da hiç bir anadolu lisesi LGS puanı ile öğrenci alamayacak.Çorum’da Fen Lisesi,Sosyal Bilimler Lisesi,İmam Hatip Lisesi ve Meslek liselerinden bir kaçı LGS merkezi puanla öğrenci alacak.

Çorum 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi 2017 yılında en düşük 0,09,en yüksek 2,78 yüzdelik dilimle öğrenci almıştı.

Bu yüzdelik dilimlere göre, Çorum Fen Lisesini tercih edecek öğrencilerin, Çorum Fen Lisesi’nin kontenjanının bir önceki yıla göre 30 öğrenci azaldığını hatırlatalım.

Bu da en yüksek yüzdelik dilimi biraz daha düşüreceği anlamına geliyor.

Kısaca Çorum’da LGS puanı ile merkezde iyi bir okula yerleşmek o kadar zorlaştı ki..

ÇORUM MERKEZ VE İLÇELERİ FEN-SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ YÜZDELİK DİLİMLER

8.SINIFLAR LİSE TERCİHİNİ NASIL YAPACAK?

Sınava giren öğrenciler Yerel Yerleşme İle Öğrenci Alan Okullar,Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) gruptan,Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.


2018 LGS’de Yüzdelik Dilime Göre Tercihler Nasıl Yapılmalı?


Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek.Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

8.Sınıf öğrencileri,ister sınavlı ister sınavsız tercih için olsun, lise tercihi yapmak için e-okul sistemine giriş yaptıklarında;

a) Yerel yerleşme ekranı açılacak.Burada ilk 3 okul “Kayıt Alanı”ndan seçilecek, toplam 5 okul yazılacak.
b) Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) girenler için sınavla öğrenci alan okul ekranı açılacak.(Bu ekran yerel tercih yapılmadan açılmaz.)
c) Pansiyonlu okul tercih ekranı gelecek.

Toplam 15 tercih yapılabilecek. 5’i kayıt alanına girenlerden, öğrenci LGS’ye girdiyse 5’i sınavla öğrenci alan okullardan, 5’i de pansiyonlu okullardan olacak.

Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

Öğrencilerin sınavla öğrenci alacak okullar için tercihlerini yüzdelik dilimlerini dikkate alarak yapması önerilmektedir.

LGS’ye giren öğrenciler puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirilecek. LGS puanının eşitliğinde sırasıyla, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliğine bakılarak yerleştirme yapılacak. Öğrenciler, LGS ile bir okula yerleşirse yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacak.

LGS’ye girmeyen yerel yerleştirmelerde tercih ekranında okulların hangi kayıt alanında olduğu farklı renklerle belirtilecek. Yeşil renk öğrencinin adresinin bulunduğu ve en yakın okulları gösteren kayıt alanı olacak. Mavi renk  komşu kayıt alanını, kırmızı renk ise diğer alanları gösterecek. Yerleşme ihtimalinin en yüksek olduğu okul yeşil renkler belirtilmiş olanlar olacak.

2018 Yerel Yerleştirme ve Pansiyonlu Okullar Tercih Listeleri için TIKLAYINIZ (Sınavlı-Sınavsız)

SONUÇLAR TEMMUZ’UN SONUNDA

30 Temmuz’da ilan edilecek. Aynı gün okullardaki boş kontenjanlar da açıklanacak. İlk nakil dönemi 06-10 Ağustos’ta olacak..

27 Haziran-13 Temmuz’daysa özel okullar ve yetenek sınavlarıyla öğrenci alan okullar kayıtlarını tamamlayacak.

4 NAKİL DÖNEMİ VAR

Nakil tercih başvurularının ilki 6-10 Ağustos’ta, ikincisi 13-17 Ağustos’ta, üçüncüsü 27-31 Ağustos’ta, dördüncüsü 3-6 Eylül’de yapılacak. Yatılılık başvuruları, 10-14 Eylül’de okul ve kurumlarca alınacak.


Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube

Kunduz Dönemlik İndirim Kodu

Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031