Home » 2020 » Ocak » 14

Daily Archives: 14 Ocak 2020

Yenilenen EBA’da Öğretmenler Neler Yapabilirler

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli eğitsel elektronik içerik ağı:EBA

EBA 2019 yılında yenilenerek daha işlevsel hale geldi.Biraz daha sosyal bir eğitim ortamı haline getirildi.Öğretmenler, EBA’yı daha aktif kullanarak, öğrencileri en azından internet ortamının kötü içeriklerden uzak tutarak, eğitimle ilgilenmelerini sağlayabilir.

Yenilenen EBA’da Öğretmenler Şunları Yapabilir:
-Dersler üzerinden öğrenciye çalışmalar gönderebilir.
-Sınavlar üzerinden Öğrenciye sınav yapabilir.
-Kütüphaneden bilgi edinebilir
-Listeler oluşturabilir.
-Çalışma Takibi yapabilir.
-Raporlar inceleyebilir.
-Gruplar oluşturabilir.
-Öğrenci Portfolyoları izleyebilir.
-Dosyalar yedekleyebilir.
-Takvimi güncel olarak not almak için kullanabilir.
-İçerik Üretimi yapabilir.
-Soru ve Sınav Sistemi ile öğrencilere soru hazırlayabilir.
-EBA Mesleki Gelişim ile kişisel gelişimini sağlayabilir.

Yeni EBA’nın ana sayfasında bulunan arama özelliğini kullanarak EBA içerisinde yer alan tüm bölümlerde istediğiniz içeriklere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Arama ekranı kullanıcılara kategorileştirilmiş bir sonuç ekranı sunarak bilgiye erişimi daha hızlı bir hale getirmiştir.

EBA’ya GİRİŞ YOLLARI
Eğitim Bilişim Ağını öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz MEBBİS, E-Okul ve E-Devlet şifreleriyle giriş yaparak rahatlıkla kullanabilirler. Bunların yanında Karekod ve EBA Kod ile de sisteme giriş seçenekleri bulunmaktadır. Bu iki giriş seçeneği özellikle ders başlangıç aşamasında öğretmenlerimize hızlı ve güvenli bir şekilde sisteme giriş imkanı sunmaktadır.

Herkes için EBA
Bunların yanında Eğitim Fakülteleri, İlahiyat Fakülteleri, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri akademisyen ve öğrencileri, yurt dışı kullanıcıları ile PİKTES kullanıcılarının da EBA’ya giriş yapabilmeleri sağlandı. Böylelikle öğretmen adaylarının meslek hayatlarına başlamadan önce EBA‘yı tanımalarına ve etkin şekilde kullanmayı öğrenmiş olmalarına imkân sunulurken özel okul öğrencilerinin de sistemin her alanına erişim sağlayabilme talepleri dikkate alındı.

YouTube

Kunduz Dönemlik İndirim Kodu

Ocak 2020
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031