Home » 2019 » Temmuz

Monthly Archives: Temmuz 2019

Kunduz Uygulamasında Soru Çözümleri Daha Kaliteli Olacak

Son yıllarda öğrenciler arasında kullanımı hızla artan KUNDUZ uygulaması, Ağustos ayından itibaren soru çözümlerinin daha kaliteli olacağını duyurdu.Kunduz’da soruların detaylı çözümü ile ilgili şikayetlerin arttığı bir dönemde böyle bir kararın Kunduz’a olan ilgiyi artıracağını düşünüyorum.

Kunduz ekibi soru çözümlerinin daha kaliteli olması için, aldıkları kararları biz eğitmenlere aşağıdaki meil ile bildirdi.

Umarım, öğrencilere daha kaliteli hizmet sunabilmek için alınan kararları tüm eğitmen arkadaşlarım, anlayışla karşılayıp gereken hassasiyeti gösterirler.Belki bu noktada, eğitmenlerden ücretin düşük olması nedeniyle itiraz eden olabilir,hatta kullandığım ifadeler nedeniyle alınanlar olabilir, ama bu uygulamada esas olan;öğretmenin değil, öğrencinin kazanması.Benim şahsı fikrim böyle.

Öğretmenin KUNDUZ vasıtasıyla soru başına ücret alarak değil de,asıl,daha kaliteli sorular çözüp (Kunduz’a gelen soruların büyük çoğunluğu oldukça kaliteli ve zor sorulardan oluşuyor) kendini geliştirerek bilgi anlamında kazandığını düşünüyorum.Ve ben KUNDUZ’da soru çözümünü bir gelir olarak görmediğim için, daha fazla soru çözümü yerine,az sayıda soru çözerek, soru çözümlerine olabildiği kadar özeniyorum.Zaten soru başına 40-50 kuruş ile Kunduz’da ciddi para kazanmak için, gece gündüz işi gücü bırakıp bol bol soru çözmek lazım.Bu da tabi kolay değil.Ancak yine de biraz zaman ayrıldığında okullarda alınan ek derse yakın kazanmak mümkün.Henüz bunu ben başaramazsam da:)

Aşağıda vurgulanan noktalara büyük oranda dikkat ettiğim için bu meil benim için sürpriz olmadı.Bir çok öğretmen arkadaşım için de aynı olduğunu düşünüyorum.

Bu kararı öğrencilerin daha kaliteli hizmet alması adına sevinçle karşıladım.Umarım KUNDUZ ekibi bu konuda beklenmeyen olumsuzluklarla karşılaşmaz.

Öğrencilerin Kunduz’un soru çözümleri ile ilgili şikayetleri azalacak mı? Bakalım bunu zaman gösterecek.

Tabi şunu da ekleyim;Kunduz,en çok şikayet konusu olan ödemelerle ilgili üyeleri daha detaylı bilgilendirmesi gerekir.Mesela üyelerden bazıları kunduz’a devam etmeyeceği halde,zamanında üye panelinde üyeliği sonlandırmadığı için hesabından tekrar para çekilmiş oluyor. Bu tamamen üyelerin dikkatsizliginden kaynaklanan bir durum.Bunun gibi çözümü kolay olan durumlarda ciddi şikayet konusu olabiliyor.

Neyse biz asıl konumuza dönelim tekrar.

KUNDUZ EKİBİNDEN GELEN MESAJ-KUNDUZ’un ALDIĞI KARARLAR

“Merhaba Ali Hocam,

Kunduz ailesi olarak eğitmenlerimize ve öğrencilerimize daha iyi bir eğitim alanı sağlamak için sizlerden ve öğrencilerimizden gelen değerlendirmeler üzerine dün olduğu gibi bugün de çalışmaktayız.

Öğrencilerimizin eğitiminde en büyük desteği veren sizlere bir nebze de olsa yardımcı olabilmesi için öğrencilerimizin çözümlerinizi daha iyi anlamasına fayda sağlayacak detayları belirlemeye çalıştık.

Bu çalışmada öğrencilerimiz tarafından en çok beğenilen çözümleri incelediğimizde aşağıdaki detayların bu çözümlerin ortak noktası olduğunu gözlemledik.

. Çözümün açıklayıcı olması
. Çözümün adım adım yapılması ve takip edilebilir olması
. Çözümde kullanılan bilgi ve formüllerin belirtilmesi
. Çözümde farklı renkte kalemler kullanılması
. Çözümde yazının okunaklı olması(Kurşun kalem yerine tükenmez kalem kullanmak okunaklığı arttıracaktır)
. Çözümün fotoğrafının net çekilmesi
. Çözüm eğer telefonda yapılıyorsa telefonun kaleminin kullanılması

Hem sizlere daha fazla kazanç ve daha fazla soru görme imkanı sağlaması hem de öğrencilerimize daha iyi destek verebilmek için geçmişte olduğu gibi bugün de bu detayları çözümlerinizde kullanmanızı beklemekteyiz.

Bu kapsamda eğitmenlerimizin çözümlerini incelemek için Kunduz bünyesinde bir ekip oluşturduk. Ekibimiz, çözümlerini incelediği eğitmenlerimize geri bildirimler vermek ve çözümlerinde bu detayları kullanmayan eğitmenlerimizi belirlemekle görevlendirildi.

Ağustos 2019 itibariyle çözümlerinde bu detayları kullanmayan ve ortalama puanı Kunduz standardının altından olan eğitmenlerimizle soru çözümüne devam edemeyeceğimizi belirtmek isteriz.

Soru çözümüne devam edemeyeceğimiz eğitmenlerimizin kazançları miktar ne olursa olsun hesaplarına yatacaktır.

Göstermiş olduğunuz ve göstereceğiniz tüm emekleriniz için tekrar teşekkür ederiz.

Kunduz Ekibi”

Kunduz Ekibine Başarılar Diliyorum!

2019-2020 Yılı MEB İş-Çalışma Takvimi

2019-2020 eğitim öğretim yılı bu yıl,5 er günlük ara tatiller nedeniyle bir hafta öne çekildi.

2019-2020 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenciler üç farklı tatil yapacaklar.Yarıyıl tatiline 2 tane ara 5 er günlük (hafta sonlarıyla birlikte 9 gün aslında) tatil eklendi.Böylece ara tatil kavramı, eğitim-öğretim hayatımıza ilk kez girmiş oldu.

Okullar Eylül 2019’da açılacak. 25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar birinci dönem devam edecek. İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak. 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da okullar kapanacak.

2019-2020 Yılı MEB İŞ TAKVİMİ-İNDİRİN (Pdf)

Bu yıl,yarıl ve ara tatillere ilaveten, 29 Ekim,1 Ocak,23 Nisan,1 Mayıs ve Ramazan bayram günleri de hafta için denk geldiği için toplam 7 gün daha tatil olacak..Kısaca bu yıl okullar tatile deyim yerindeyse doyacak:)

Bu noktada müfredatı bizim gibi yoğun olan öğretmenlerin ders yıllık planlarını yaparken bu konuda dikkatli olması gerekecek.Cidden bu yıl derslerin işleyişinde titiz davranmazsak konuları çok daha zor yetiştireceğiz.

2019-2020 Yılı Yarıyıl ve Ara Tatil Tarihleri

Birinci dönem ara tatil tarihi:18- 22 Kasım 2019 (9 gün)
Yarıyıl tatili:20 Ocak – 31 Ocak 2020 (16 gün)
İkinci dönem ara tatil tarihi: 6-10 Nisan 2020 (9 gün)

2019-2020 Yılı Yarıyıl Ara Tatil Tarihleri

Böylece,1.dönem ara tatilden önce 49,5 günlük ,sonra yarıyıl tatiline kadar 39 günlük iş günü var.2.dönem yarıyıl tatilden sonra 5 günlük ara tatile kadar 45 günlük , ara tatilden sonra 47 günlük iş günü var.

Öğretmenlere Ara Tatil Yok

Öğretmenlerin tatil takviminde ise değişiklik olmayacak. Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisinde alınacak. Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için de bir fırsat olacak.

Ara tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak. Bunun yanı sıra bir ana tema başlığında; bilim, kültür, sanat ve spor alanında etkinlikler planlanacak. Çocukların ara tatillerde huzurevleri ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal fayda çalışmaları yapmalarına imkân tanınacak.

Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanan Oryantasyon Eğitimi okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.

2019-2020 Eğitim-öğretim yılı ülkemiz için inşallah hayırlara vesile olur.Tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum!

YouTube

Kunduz Dönemlik İndirim Kodu

Temmuz 2019
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031