Categories: Eğitim

2019-2020 Yılı MEB İş-Çalışma Takvimi

2019-2020 eğitim öğretim yılı bu yıl,5 er günlük ara tatiller nedeniyle bir hafta öne çekildi.

2019-2020 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenciler üç farklı tatil yapacaklar.Yarıyıl tatiline 2 tane ara 5 er günlük (hafta sonlarıyla birlikte 9 gün aslında) tatil eklendi.Böylece ara tatil kavramı, eğitim-öğretim hayatımıza ilk kez girmiş oldu.

Okullar Eylül 2019’da açılacak. 25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar birinci dönem devam edecek. İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak. 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da okullar kapanacak.

2019-2020 Yılı MEB İŞ TAKVİMİ-İNDİRİN (Pdf)

Bu yıl,yarıl ve ara tatillere ilaveten, 29 Ekim,1 Ocak,23 Nisan,1 Mayıs ve Ramazan bayram günleri de hafta için denk geldiği için toplam 7 gün daha tatil olacak..Kısaca bu yıl okullar tatile deyim yerindeyse doyacak:)

Bu noktada müfredatı bizim gibi yoğun olan öğretmenlerin ders yıllık planlarını yaparken bu konuda dikkatli olması gerekecek.Cidden bu yıl derslerin işleyişinde titiz davranmazsak konuları çok daha zor yetiştireceğiz.

2019-2020 Yılı Yarıyıl ve Ara Tatil Tarihleri

Birinci dönem ara tatil tarihi:18- 22 Kasım 2019 (9 gün)
Yarıyıl tatili:20 Ocak – 31 Ocak 2020 (16 gün)
İkinci dönem ara tatil tarihi: 6-10 Nisan 2020 (9 gün)

2019-2020 Yılı Yarıyıl Ara Tatil Tarihleri

Böylece,1.dönem ara tatilden önce 49,5 günlük ,sonra yarıyıl tatiline kadar 39 günlük iş günü var.2.dönem yarıyıl tatilden sonra 5 günlük ara tatile kadar 45 günlük , ara tatilden sonra 47 günlük iş günü var.

Öğretmenlere Ara Tatil Yok

Öğretmenlerin tatil takviminde ise değişiklik olmayacak. Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisinde alınacak. Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için de bir fırsat olacak.

Ara tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak. Bunun yanı sıra bir ana tema başlığında; bilim, kültür, sanat ve spor alanında etkinlikler planlanacak. Çocukların ara tatillerde huzurevleri ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal fayda çalışmaları yapmalarına imkân tanınacak.

Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanan Oryantasyon Eğitimi okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.

2019-2020 Eğitim-öğretim yılı ülkemiz için inşallah hayırlara vesile olur.Tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum!

alisanci

Matematik Öğretmeni

View Comments

Recent Posts

10.Sınıf Matematik Sinüs ve Kosinüs Teoremi

Yeni müfredata göre 10.sınıf matematik 1.tema "geometrik şekiller" konusunun 4.dersi : Sinüs ve Kosinüs Teoremi…

1 hafta ago

10.Sınıf Matematik Ders Kitabı – 2025-2026 Yılı (Yeni Müfredat)

MEB, 2025-2026 eğitim öğretim yılı için Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan 10. sınıf matematik…

1 hafta ago

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı – 2025-206 Yılı (Yeni Müfredat)

MEB 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 6. Sınıf Matematik Ders Kitaplarını EBA’da Yayımladı Milli Eğitim Bakanlığı…

2 hafta ago

Çorum Geometri-Matematik Özel Ders – YKS, LGS, Ders Takviye

Çorum’da matematik özel ders arayan öğrenciler ve veliler için, 28 yıllık öğretmenlik deneyimimle ÖZELLİKLE YKS…

2 hafta ago

11. Sınıflar Dikkat! Mezuna Kalmayın, 2027 YKS Altın Fırsat!

2027 YKS, 11. sınıflar için en kritik yıl. Mezuna kalırsanız 2028’de yeni müfredatla sınava girmek…

3 hafta ago

10.Sınıf Matematik Üçgende Alan (Yeni Müfredat)

2025-2026 yeni müfredat 10. sınıf matematik konuları içinde yer alan Üçgende Alan, Geometrik Şekiller temasının…

3 hafta ago