Categories: Eğitim

Başarının Sırrı Düzenli Çalışma

2015-YGS İkincisi

Biz öğretmenler dilimizin döndüğü kadar derslerde sürekli tekrar ediyoruz;başarının anahtarının planlı,düzenli çalışma olduğunu..

İnsanın yapısında var galiba,aynı şeyleri aynı kişiden bir kaç kez dinleyince konuşulanlara karşı duyarsızlaşıyor insan.Belki de bu yüzden öğrencilerin tekrar ettiklerimizi es geçmeleri!..

Ne hikmettir, aynı şeyi bir başkası söyleyince,hele de o konuda söz sahibi bir olduğu biliniyorsa pür dikkat kesiliyor insan,bunda bir şey var diye..

Ben de bunun için,öğrencilerimize faydalı olur düşüncesi ile 2015 YGS ikincisi olan İzmir Yamanlar Fen Lisesi öğrencisi Melih Demir’in bu gün basına yansıyan mesajını paylaşmak istedim.Nede olsa o içlerinden biri..

İşte o Haber:

2015-YGS Türkiye ikincisi olan İzmir Yamanlar Fen Lisesi öğrencisi Melih Demir, ailesinin yanında mutlu haberi alırken düzenli çalışmanın bu başarıyı getirdiğini dile getirdi.

Dün açıklanan YGS sonuçlarında Balıkesir’de ailesinin yanında olan İzmir Yamanlar Fen Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Melih Demir, 492.8 puan ile Türkiye ikincisi oldu. Mutlu haberi ilk ailesi ile paylaşan Melih Demir daha sonra İzmir’e gelerek öğretmenleri ve arkadaşları ile mutlu haberi kutladı. Bu kadar iyi bir derece beklemediğini dile getiren Melih Demir, ”Balıkesir’de evde ailemin yanındaydım, arkadaşlar söyledi YGS açıklandı diye. Ben internetten girdim ve öğrendim sonucu. İlk yanımda olan ailemle mutlu haberi paylaştım daha sonra arkadaşlara mesaj attım ve telefonla arayarak öğretmenlerimle paylaştım. Böyle bir derece aklımda yoktu. Sınavın nispeten iyi geçtiğini düşünüyordum ama bu kadar iyi olacağını düşünmüyordum. Bu başarının arkasında tabiki ailemin, öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın desteği çok” dedi.

BAŞARININ SIRRI DÜZENLİ ÇALIŞMA

Düzenli çalışmanın altını çizen Melih Demir, ”Sene başından beri yaptığımız düzenli çalışma bu başarının sırrı. Günde yaklaşık 6 saat çalışıyordum. Bunun üzerine bazen ekliyordum. Bazen eksik olduğu zamanlar oluyordu. Düzenli çalışmak önemli. Bir yerde bıraktığınız zaman tekrar yakalayamıyorsunuz. Sınavda toplam 9 yanlışım vardı. Bunlardan 3’ü Türkçe, 3’ü Fen Bilimleri ve 3’ü de Sosyal Bilimler. Yanlışlarım, hep dikkatsiz olduğum sorulardı. Biz sınıf olarak genelde iç içeydik ve sürekli beraberdik. Sürekli sosyal faaliyetlerde bulunduk. Bu da çalışmamızı olumlu yönde etkiledi. Bilgisayar mühendisliği hedefliyorum. İstanbul Teknik Üniversitesi ya da Boğaziçi Üniversitesini istiyorum” dedi.

Az öz ama çok değerli görüşlerini bizimle paylaşan Melih Demir’i yürekten kutluyorum.Allah yolunu açık etsin.

alisanci

Matematik Öğretmeni

Recent Posts

9,10,11 ve 12.Sınıf Matematik 2.Dönem Ortak 2.Yazılı Konu Soru Dağılımı- Yazılı Konuları

2023-2024 eğitim-öğretim yılı Lise 9,10,11 ve 12.Sınıf Matematik 2.Dönem Açık Uçlu Ortak 2.Yazılı Senaryo 1…

2 gün ago

Lise matematik dersinde hangi konular çıkarıldı, kaldırıldı?

2024 yılında yayınlanan yeni müfredat programında, lise matematik dersinde bazı konular tamamen çıkarıldı, bazı konular…

6 gün ago

9,10,11 ve 12.Sınıf Matematik Konuları (2024 Müfredat programına göre)

26 Nisan 2024 tarihinde taslağı yayınlanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını alan yeni müfredat programına…

6 gün ago

İntegral Müfredattan Çıkarıldı mı?

Bu soru bu haliyle hem yanlış, hem de bu soruya EVET demek, şimdilik, yanıltıcı olabilir.…

7 gün ago

2025 YKS, LGS Konuları Değişti mi? Yeni Müfredatla İlgili Önemli Hususlar

MEB'in bu gün taslağını yayınladığı yeni müfredat programında neler, hangi derslerin konuları değişti? Hangi sınıfların…

7 gün ago

2024 MEB Ortaokul ve Lise Bursluluk Sınavı (İOKBS) Soruları ve Cevapları

21 Nisan 2024 tarihinde yapılan ortaokul 5,6,7 ve 8.sınıflar ile Lise 9,10 ve 11.sınıflar MEB…

2 hafta ago